CCB tildeles betydelige avtaler med Equinor

Cecilie Sælen og Jan-Dagfinn Lund4

«Vi er svært glade for denne forlengelsen og anerkjennelsen fra Equinor. Det er en god tilbakemelding på at vårt bidrag som leverandør i subsea-markedet gir verdi til våre kunder» Jan-Dagfinn Lund, konsernsjef i CCB, og Cecilie Sælen, administrerende direktør i CCB Subsea.

CCB er nylig tildelt to betydningsfulle avtaler med Equinor; rammeavtale på subsea-tjenester som ble inngått i 2016 har nå blitt forlenget med 3 år og opsjon på 2 x 3 år, og samtidig tildeles kontrakt for produksjon av nye Cap-X-strukturer til leteboring i samarbeid med verftet Kimek i Kirkenes.

Les hele pressemeldingen:

Forlengelse av rammeavtale

Rammeavtalen med CCB utøves av CCB Subsea, en ledende leverandør av subsea-tjenester. Forlengelse av rammeavtalen med Equinor betyr at varighet strekker seg til andre kvartal 2027, med opsjon om ytterligere forlengelse til 2033. Rammeavtalen omfatter vedlikeholdstjenester på subsea-utstyr samt reparasjon, modifikasjon og engineering. I tillegg leverer selskapet tjenester og produkter innen operasjoner offshore og byggeprosjekter av strukturer til boring og brønn.

CAP-X kontrakt

Innunder rammeavtalen skal CCB Subsea i samarbeid med verftet Kimek i Kirkenes, også levere på ny tildelt kontrakt for produksjon av nye CAP-X-strukturer til boreoperasjoner. Dette sikrer videreføring av pågående aktivitet i Kirkenes med ombygging av Cap-X’er som ble tildelt i 2023. Tildelingen bygger på mange års erfaring med Cap-X-prosjekter fra første gang høsten 2017, og kontrakten inkluderer ingeniørtjenester, innkjøp og bygging, og prosjektet vil strekke seg inn i 2025. «Vi er glade for å fortsette dette samarbeidet med både Equinor og Kimek, og stolte av å kunne bidra til positive ringvirkninger for leverandørene i Nord-Norge og verdiskapning lokalt i Kirkenes», sier Sælen. Greger Mannsverk, administrerende direktør i Kimek, legger til: «Vi setter stor pris på tildelingen og vil fortsette å levere kvalitet, HMS og konkurransedyktige priser. Vi er glade for å kunne opprettholde aktivitet og leveranseevne lokalt, som også legger til rette for flere offshore-prosjekter.»